Domácí nanuky plné borůvek

Domácí nanuky plné borůvek

Léto bez nanuků a zmrzlin by snad ani nebylo to pravé léto, že? Někdo dává přednost smetanovým “těžkým” nanukům jako třeba čokoládovým, vanilkovým, pistáciovým či nugátovým, někdo se zase raději osvěžuje ovocnými sorbety. V tom případě doporučuji, abyste vyzkoušeli tyto borůvkové mini nanuky. Na přípravu jsou snadné a rychlé a na rozdíl od těch kupovaných neobsahují rafinovaný cukr, barviva ani umělá aromata. Jejich základem je čerstvé ovoce, kukuřičný sirup a řecký jogurt.

Ingredience

Na 10 kusů

  • 200 g borůvek
  • 20 g malin
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 250 g bílého řeckého jogurtu
  • 2 lžíce vody

Postup

  1. Borůvky a maliny omyjeme a několik minut povaříme na mírném ohni s kukuřičným sirupem a trochou vody. Poté ovoce mírně rozmačkáme, nebo krátce rozmixujeme, a necháme zchladnout.
  2. Na dno formiček dáme vrstvičku ovoce. Zbytek ovoce rozmixujeme s citronovou šťávou a jogurtem. Vzniklou směsí doplníme formičky.
  3. Nanuky dáme na několik hodin zatuhnout do mrazáku.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.