Domácí chai latte

Domácí chai latte

Horký kořeněný nápoj s nádechem orientu – to je chai latte. Poprvé jsem ho ochutnala v Anglii a zamilovala jsem se do něj. S oblibou si ho dělám hlavně na podzim a v zimě, kdy pohladí po duši a zahřeje po těle. Napěněné horké mléko v kombinaci s černým čajem a orientálním kořením chutná přímo božsky. Ráda si ho vychutnám jen tak, nebo si do něj namáčím bezlepkové karamelové nebo zázvorové sušenky. Mňam! 

Ingredience

Na 2 nápoje

  • 150 ml černého čaje
  • 100 ml vody
  • 200 ml polotučného mléka
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky mleté vanilky
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka anýzu
  • špetka hřebíčku
  • špetka badyánu
  • špetka koriandru
  • špetka zázvoru
  • med

     

Postup

  1. Do hrnce nalijeme vodu a přidáme všechno koření. Promícháme a přivedeme k varu. Na slabém plameni necháme vařit asi 3 minuty. Přilijeme černý čaj a opět přivedeme k varu a minutku povaříme.
  2. Mléko ohřejeme, napěníme tyčovým mixérem a rozdělíme do hrnečků. Přelijeme kořeněným čajem.
  3. Podle chuti můžeme osladit medem a posypeme skořicí.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.