Horký kořeněný nápoj s nádechem orientu – to je chai latte. Poprvé jsem ho ochutnala v Anglii a zamilovala jsem se do něj. S oblibou si ho dělám hlavně na podzim a v zimě, kdy pohladí po duši a zahřeje po těle. Napěněné horké mléko v kombinaci s černým čajem a orientálním kořením chutná přímo božsky. Ráda si ho vychutnám jen tak, nebo si do něj namáčím bezlepkové karamelové nebo zázvorové sušenky. Mňam!
Ingredience
Na 2 nápoje
- 150 ml černého čaje
- 100 ml vody
- 200 ml polotučného mléka
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky mleté vanilky
- špetka muškátového oříšku
- špetka anýzu
- špetka hřebíčku
- špetka badyánu
- špetka koriandru
- špetka zázvoru
- med
Postup
- Do hrnce nalijeme vodu a přidáme všechno koření. Promícháme a přivedeme k varu. Na slabém plameni necháme vařit asi 3 minuty. Přilijeme černý čaj a opět přivedeme k varu a minutku povaříme.
- Mléko ohřejeme, napěníme tyčovým mixérem a rozdělíme do hrnečků. Přelijeme kořeněným čajem.
- Podle chuti můžeme osladit medem a posypeme skořicí.