Datlové kuličky s vlašskými ořechy

Datlové kuličky s vlašskými ořechy

Recept na tyto nepečené vánoční kuličky jsem připravila pro blog fitness007 z čehož vyplývá, že se zároveň jedná o zdravé, proteinové mlsání. Kuličky neobsahují žádný cukr, přesto jsou příjemně sladké, a to díky datlové pastě, strouhanému kokosu, kukuřičnému sirupu a čokoládovému proteinu. Navíc jsou originální v tom, že je v těstě kromě klasických surovin jako jsou ovesné vločky nebo vlašské ořechy, rozmixovaná dýně Hokaido. Ta funguje jednak jako pojivo, a jednak dává kuličkám jedinečnou chuť. Pokud tedy máte rádi dýňové moučníky, rozhodně tyto kuličky vyzkoušejte.

Ingredience

Na 50 kuliček

  • 250 g ovesných vloček
  • 70 g vlašských ořechů
  • 90 g datlové pasty
  • 200 g uvařené dýně Hokaido
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1 odměrka čokoládového proteinu
  • alobal

Postup

  1. Uvařenou dýni necháme vychladnout. Pak ji nakrájíme na kousky a dáme do robotu. Přidáme kokosový olej, datlovou pastu, kukuřičný sirup, vlašské ořechy a 150 gramů ovesných vloček a důkladně rozmixujeme na vysoké otáčky.
  2. Do vzniklé hmoty postupně přimícháme strouhaný sušený kokos, proteinový prášek a zbylé vločky. Vypracujeme tvárné, nepříliš lepivé těsto, které dáme na asi 15 minut do lednice.
  3. Z těsta v dlaních tvarujeme kuličky o průměru asi 2,5 cm a dáváme je vedle sebe na tác s alobalem. Skladujeme v lednici.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.