Datlové čtverce s burákovým máslem

Datlové čtverce s burákovým máslem

Tento dezert opravdu stojí zato! Je neskutečně dobrý a hutný, navíc je také zdravý a má jedinečnou chuť. A to díky kombinaci datlové pasty a arašídového másla Lucky Alvin, které chutná naprosto božsky. Navíc neobsahuje žádnou mouku, pouze ovesné bezlepkové vločky, takže si na něm mohou smlsnout bez obav i všichni celiaci. A pokud byste klasický bílý jogurt nahradili například sójovým je vhodný i pro lidi, kteří trpí alergií na laktózu.

Ingredience

Na 1 formu (15 x 25 cm)

  • 180 g datlové pasty
  • 130 g ovesných bezlepkových vloček
  • 2 vejce
  • 80 g arašídového másla Lucky Alvin
  • 4 lžíce medu
  • 1 odměrka proteinu (skořicový šnek)
  • 100 g bílého jogurtu
  • pečicí papír

Postup

  1. Ovesné vločky rozmixujeme v robotu nahrubo. Přidáme datlovou pastu a arašídovou pomazánku a mixujeme, dokud se všechny ingredience nepropojí.
  2. Přidáme med, proteinový prášek, vejce a jogurt, a opět mixujeme, dokud se vše nepromísí.
  3. Těstem naplníme formu vyloženou pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 40 až 45 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.