Ďábelské lečo s bramborem

Ďábelské lečo s bramborem

I když je lečo spíše jarní a letní jídlo, rozhodla jsem se, že si ho připravím k dnešnímu obědu. Jelikož jsou v něm pálivé feferonky, které rozproudí krev v žilách, tak v těchto mrazivých dnech, které k nám přišly, vážně bodne, protože skvěle zahřeje. Navíc samotný pokrm je velice zdravý, protože je připravený pouze ze zeleniny a není v něm žádná uzenina, takže tělu poskytne i mnoho vitaminů a minerálních látek. Další jeho výhodou je nenáročnost a rychlost – je hotový během pár minut a zvládne ho úplně každý. Pokud si potrpíte na ostré chutě, můžete do leča přidat ještě špetku mleté pálivé papriky nebo česnek.

Ingredience

Na 4 porce

  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 3 feferonky (zelené i červené)
  • 4 brambory
  • 4 vejce
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Papriky, rajčata a feferonky omyjeme a pokrájíme na menší i větší kousky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm dozlatova nadrobno pokrájené cibule. Přidáme papriky a brambory, přiklopíme a na mírném plameni necháme dusit asi 5 minut. Pak přidáme feferonky a rajčata. Zamícháme a ochutíme solí a pepřem. Dusíme doměkka, občas promícháme.
  3. Vejce rozklepneme do misky a prošleháme. Jakmile bude zelenina měkká, přidáme vajíčka. Zamícháme a necháme asi minutku dojít.
  4. Lečo naservírujeme do misek, můžeme ozdobit čerstvou bazalkou, a podáváme.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.