Cuketová buchta v perníkovém stylu

Cuketová buchta v perníkovém stylu

Pokud máte rádi domácí perník a brownies, pak si oblíbíte i tuto buchtu, protože v sobě spojuje právě tyto dva oblíbené moučníky. Navíc je i zdravá, protože je v těstě cuketa a banán – díky této kombinaci má buchta jedinečnou chuť a je pěkně vláčná, a také chia semínka, která obsahují omega-3 mastné kyseliny, vlákninu a antioxidanty, a tak mají velice příznivý vliv na naše zdraví.

Ingredience

Na 1 formu (15 x 25 cm)

  • 1 menší mladá cuketa
  • 1 měkký banán
  • 100 g bílého jogurtu
  • 3 lžíce kukuřičného sirupu
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička chia semínek
  • 50 g bio kokosového cukru
  • 40 g ovesné celozrnné mouky
  • 40 g kukuřičné mouky
  • 50 g banánové mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka hřebíčku
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Cuketu a banán oloupeme, nakrájíme na kusy a dáme do robotu. Přidáme bílý jogurt, kokosový olej, vanilkovou esenci a kukuřičný sirup a rozmixujeme na tekutou hmotu.
  2. V míse promícháme všechny mouky, kakao, koření, prášek do pečiva, cukr a chia semínka.
  3. Do sypké směsi pozvolna vmícháme tekutou hmotu. Výsledné těsto je spíše tužší.
  4. Těstem naplníme formu vyloženou pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě asi 20 až 25 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.