Crispy koláč ve fitness stylu

Crispy koláč ve fitness stylu

Pokud na můj web chodíte pravidelně, tak jste si jistě všimli, že jsem navázala spolupráci s Fitness007. Na jejich blog přispívám různými fitness recepty a tento je další z řady. Opět se jedná o moučník s proteinem, navíc je vyšperkovaný proteinovou křupinkovou čokoládou, kterou jsem použila jako alternativu drobenky. Co se týče samotného receptu, ten je velice jednoduchý a rychlý a potřebujete k němu pouze vařečku, metličku nebo ruční šlehač, mísu a zapékací formu, buď kulatou, jako jsem použila já, nebo čtvercovou či obdélníkovou. Příprava koláče vám zabere jen pár minutek, ale to nic nemění na jeho skvělé a jemné chuti. Navíc i dlouho vydrží – v uzavíratelné nádobě jej můžete v lednici skladovat i pět, šest dní.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 80 g másla
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 200 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 160 g ovesné bezlepkové mouky
  • 2 odměrky proteinu (příchuť toffee pudding)
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • proteinová čokoláda s křupinkami
  • pečicí papír

Postup

  1. Rozměklé máslo utřeme se třtinovým cukrem. Pak do směsi vmícháme měkký tvaroh a zakysanou smetanu a krátce prošleháme. Vmícháme mouku a pak jedno vejce po druhém a opět krátce prošleháme.
  2. Přidáme mouku smíchanou s proteinovým práškem a jedlou sodou a promícháme.
  3. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Navrch rozdrolíme proteinovou křupinkovou čokoládu.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 50 minut.

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.