Čokoládový koláč z arašídové mouky

Čokoládový koláč z arašídové mouky

Tento koláč je něco mezi buchtou a brownies, a ačkoli neobsahuje cukr, nemusíte se bát toho, že by nebyl dostatečně sladký. Díky přidání datlového sirupu a proteinového prášku je sladký tak akorát. Navíc má díky arašídové mouce, která je také zdrojem cenných bílkovin a důležitých vitaminů a minerálních látek, jedinečnou a nezaměnitelnou chuť. Pokud byste chtěli, můžete do těsta přidat ještě třeba nasekané ořechy nebo rozmačkaný měkký banán, díky kterému by byl koláč ještě více vláčnější a jemnější. Pro extra čokoládovou chuť je také možné, polít ho ještě čokoládovou polevou.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 26 cm)

  • 120 g rostlinného tuku
  • 2 vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 80 g arašídové mouky
  • 80 g hladké mouky
  • 20 g kakaa holandského typu
  • 2 odměrky proteinového prášku (toffee pudding)
  • 3 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Rostlinný tuk rozpustíme a smícháme s arašídovou a hladkou moukou.
  2. Přidáme kakao, proteinový prášek a datlový sirup a vytvoříme drobenkové těsto. Vmícháme rozšlehaná vejce a zakysanou smetanu a vymícháme hladké těsto, do kterého přidáme prášek do pečiva.
  3. Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme těstem.
  4. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 45 až 50 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.