Bezlepkový čokoládový koláč s Baileys

Bezlepkový čokoládový koláč s Baileys

Pravda, tento koláč z bílé čokolády, smetany a smetanového likéru Baileys sice nepatří mezi moje nejzdravější recepty, ale občas si zahřešit také není na škodu, co myslíte? Jedinými zdravějšími ingrediencemi, které jsem k jeho přípravě použila, je ovesná bezlepková mouka do těsta a slunečnicová semínka na ozdobu. Kdybyste chtěli koláč ještě více “vytunit”, můžete ho podélně rozkrojit a slepit nějakým krémem nebo čokoládovou pomazánkou.

Ingredience

Na 1 dortovou formu (ø 26 cm)

  • 100 g másla
  • 150 g bílé čokolády
  • 140 g ovesné bezlepkové mouky
  • 2 vejce
  • 20 g cukru s mandlovou příchutí
  • 80 ml Beileys
  • 50 ml smetany na vaření
  • 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 50 g slunečnicových semínek v barevné čokoládě
  • pečicí papír

Postup

  1. Máslo rozpustíme s čokoládou a umícháme do hladké hmoty. Pak postupně přimícháme mouku.
  2. Vejce prošleháme se smetanou a cukrem a pak vmícháme do těsta.
  3. Nakonec přidáme Beileys a prášek do pečiva.
  4. Těsto nalijeme do dortové formy vystlané pečicím papírem a posypeme slunečnicovými semínky.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 45 minut.

 

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.