Pravda, tento koláč z bílé čokolády, smetany a smetanového likéru Baileys sice nepatří mezi moje nejzdravější recepty, ale občas si zahřešit také není na škodu, co myslíte? Jedinými zdravějšími ingrediencemi, které jsem k jeho přípravě použila, je ovesná bezlepková mouka do těsta a slunečnicová semínka na ozdobu. Kdybyste chtěli koláč ještě více “vytunit”, můžete ho podélně rozkrojit a slepit nějakým krémem nebo čokoládovou pomazánkou.
Ingredience
Na 1 dortovou formu (ø 26 cm)
- 100 g másla
- 150 g bílé čokolády
- 140 g ovesné bezlepkové mouky
- 2 vejce
- 20 g cukru s mandlovou příchutí
- 80 ml Beileys
- 50 ml smetany na vaření
- 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
- 50 g slunečnicových semínek v barevné čokoládě
- pečicí papír
Postup
- Máslo rozpustíme s čokoládou a umícháme do hladké hmoty. Pak postupně přimícháme mouku.
- Vejce prošleháme se smetanou a cukrem a pak vmícháme do těsta.
- Nakonec přidáme Beileys a prášek do pečiva.
- Těsto nalijeme do dortové formy vystlané pečicím papírem a posypeme slunečnicovými semínky.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 45 minut.