Čokoládový koláč s banánovým korpusem

Čokoládový koláč s banánovým korpusem

Tvarohové krémové dorty a koláče s křehkým sladkým korpusem zbožňuju. Nejvíce mě na nich baví to, že se s nimi dá všelijak experimentovat. Korpus se dá udělat ze sušenek, z mouky, vloček, kokosu i jako v tomto případě z rozmixovaných sušených banánů. A jak dobře známo banány chutnají výborně právě s čokoládou nebo kakaem, proto jsem neudělala náplň klasickou tvarohovou, ale přidala do ní čokoládovou pomazánku. Výsledek posuďte sami.

Ingredience

Na 1 zapékací formu (20 x 20 cm)

Na těsto

  • 150 g bezlepkové mouky
  • 80 g sušených banánů
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

Na náplň

  • 500 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 100 g choceňské čokoládové pomazánky
  • 1 lžíce moučkového cukru

Postup

  1. Sušené banány dáme do robotu a rozmixujeme najemno. Přendáme do mísy. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a promícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a vejce a rukama vypracujeme těsto, které vtěsnáme do zapékací formy. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 10 minut.
    2. Mezitím si připravíme náplň. Do mísy vyklepneme tvaroh a čokoládovou pomazánku. Přidáme moučkový cukr a krátce prošleháme.
    3. Z trouby vyndáme předpečený korpus a rovnoměrně na něj rozprostřeme náplň. Vložíme zpátky do trouby a pečeme přibližně 50 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.