Čokoládový cheesecake s borůvkami

Čokoládový cheesecake s borůvkami

Nepečené cheesecaky jsou velmi jednoduché na přípravu, ovšem chutnají znamenitě. A jelikož poslední dobou – pokud chodíte pravidelně na můj web, tak jste si toho určitě všimli – jsem se obzvlášť zamilovala do kakaových a čokoládových moučníků a dezertů, tak jsem se i v případě cheesecaku rozhodla pro tmavou čoko verzi s borůvkami. Dort si můžete udělat jen tak pro radost nebo ho připravit i oslavenci k narozeninám či svátku.

Ingredience

Na 1 dortovou formu (∅ 26 cm)

Na těsto

  • 180 g máslových sušenek bez lepku
  • 110 g másla
  • pečicí papír nebo alobal

Na náplň

  • 600 g nízkotučného tvarohu
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 400 g kvalitní hořké čokolády
  • 400 g borůvek

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Vytvoříme pevné těsto, kterým vyložíme dno dortové formy vystlané pečicím papírem nebo alobalem. Dáme do lednice.
  2. Připravíme si náplň. Z tvarohu a smetany ke šlehání vyšleháme tuhý krém. Čokoládu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a jakmile maličko vychladne, přidáme jí asi tři čtvrtiny do krému a opět prošleháme.
  3. Tvarohovo-smetanový krém naneseme na korpus a uhladíme stěrkou. Navrch rozprostřeme omyté a osušené borůvky a polijeme je zbytkem rozpuštěné čokolády. Dáme na minimálně 10 hodin zatuhnout do lednice.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.