Čokoládovo-ořechové proteinové trhance

Čokoládovo-ořechové proteinové trhance

Proteinové pečené i nepečené laskominy se u mě těší stále větší oblibě. Nejen z toho důvodu, že jejich prostřednictvím do sebe dostanu potřebné bílkoviny, které jsou nezbytné pro růst, udržení a regeneraci svalů a chod celého organismu, ale je to hlavně kvůli jejich unikátní chuti. Zatím jsem vyzkoušela čokoládový, čokoládovo-banánový a vanilkový protein, ale časem jistě prubnu i další. Tyto trhance jsou takovou alternativou müsli tyčinek, ve kterých dominuje chuť čokolády a arašídového másla. Jsou výborné samotné jen tak na chuť nebo ke svačině, ale zrovna tak si je můžete nalámat do bílého jogurtu a dát si je třeba ke snídani.

Ingredience

Na 1 vyšší plech (20 x 30 cm)

  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 130 g másla Šufánek (arašídy-čokoláda)
  • 80 g proteinového prášku (příchuť čokoláda-banán)
  • 2 lžíce kakaového prášku bio
  • 3/4 hrnku směsi na přípravu koláčů Nutrifree
  • 1 hrnek ovesných bezlepkových vloček
  • 70 g bílého hustého jogurtu
  • pečicí papír

Postup

  1. Kokosový olej, arašídovo-čokoládové máslo, bílý jogurt, proteinový a kakaový bio prášek, a směs na přípravu koláčů dáme do mísy a ručním šlehačem prošleháme, aby vznikla hladká, spíše hustší hmota, do které nakonec vmícháme vločky. Těsto rukama prohněteme.
  2. Vyšší plech nebo zapékací formu vysteleme pečicím papírem a vtěsnáme do ní těsto tak, aby bylo vysoké asi 1 až 1,5 cm.
  3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na zhruba 20 až 25 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.