Čokoládové vločkové muffiny

Čokoládové vločkové muffiny

Naprosto vynikající hutné muffiny, které si zamilujete po prvním kousnutí. Alespoň u mě se to tak stalo. Jsou plné čokolády a ovesných vloček, a z jejich pojídání nemusíte mít zase až takové výčitky, protože kromě vloček obsahují zdravější třtinový cukr a ne rafinovaný bílý. Výborné jsou ke snídani, ke svačině nebo jen tak, když vás honí mlsná.

Ingredience

Na 9 kusů

  • 70 g kakaové hmoty
  • 70 g Hery
  • 2 vrchovaté lžíce Topnatur vegan eggie + 100 ml vody
  • 70 g tmavého třtinového cukru
  • 80 g jemných ovesných vloček
  • 80 g polohrubé mouky
  • 5 lžic višňového džemu s čokoládou
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • kávová zrna v hořké čokoládě na ozdobu

Postup

  1. Kakaovou hmotu a Heru rozpustíme. Až směs trochu vychladne, přimícháme do ní třtinový cukr, džem a ovesné vločky. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a vegan eggie (prášek dobře rozmícháme ve vodě). Důkladně promícháme, aby se všechny ingredience propojily.
  2. Formu na muffiny vyložíme silikonovými košíčky a ty naplníme těstem. Navrch dáme kávová zrnka v hořké čokoládě.
  3. Muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 25 až 30 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.