Čokoládové mug cakes s chilli vločkami

Čokoládové mug cakes s chilli vločkami

Nemáte čas na přípravu klasických v troubě pečených muffinů? Pak zcela jistě oceníte tento rychlý a jednoduchý recept na čokoládové mug cakes, které chutnají zrovna tak výborně, ale máte je hotové raz dva, takže si je můžete připravit i ráno ke snídani. Můžete si udělat klasické čokoládové, třeba si je vylepšit nasekanými ořechy, nasekanými kousky hořké čokolády či kokosem, nebo vyzkoušet tyto s chilli vločkami habanero, které pálí jako čert a mají specifickou chuť s tóny tropického ovoce. Pokud máte rádi hořkou čokoládu s chilli, pak je zcela jistě zamilujete. 

Ingredience

Na 1 hrneček

  • 2 lžíce bezlepkové mouky
  • 2 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce rozpuštěné hořké čokolády
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • špetka mletého chilli koření
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce nutelly
  • 1 lžíce mléka
  • 1/4 lžičky jedlé sody

Postup

  1. V misce promícháme pohankovou a bezlepkovou mouku, jedlou sodu, chilli vločky a chilli koření.
  2. Postupně přidáváme rozpuštěný kokosový olej, čokoládu, med, nutellu a vlažné mléko. Vše důkladně promícháme.
  3. Hrneček vložíme na 2 minuty do mikrovlnné trouby s nejvyšším stupněm.
  4. Necháme krátce vychladnout, můžeme ozdobit nasekanou červenou chilli papričkou, a podáváme.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.