Čokoládové muffiny s vůní kávy

Čokoládové muffiny s vůní kávy

Neznám nikoho, kdo by neměl rád muffiny. Já je taky zbožňuju. Jsou ideální ke svačině, ale báječně poslouží i jako “jednohubky” na různé oslavy nebo párty. Další jejich výhodou je, že jsou ultra jednoduché na přípravu, takže je zvládnou úplně všichni. Jediné, co k přípravě potřebujete je speciální forma na muffiny a papírové košíčky (pokud je nemáte, poslouží vám i pečící papír o velikosti 15 x 15 cm, kterým vystelete formičky) nebo silikonové formičky, které jsou k dostání v různých tvarech. Pokud máte slabost pro kávu a čokoládu, pak rozhodně vyzkoušejte i tyto.

Ingredience

Na 12 muffinů

  • 2 velká vejce
  • 80 ml polotučného mléka
  • 100 g bílého jogurtu
  • 40 ml silné kávy
  • 100 g másla
  • 240 g bezlepkové mouky
  • 120 g tmavého třtinového cukru
  • 50 g holandského kakaa
  • 2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g hořké čokolády
  • kávová zrna v hořké čokoládě na ozdobu

Postup

  1. V misce prošleháme vejce s mlékem, kávou a jogurtem. Přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme, aby se všechny složky pěkně propojily.
  2. V jiné míse promícháme bezlepkovou mouku, třtinový cukr, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme hořkou čokoládu nasekanou na malé kousky. Nakonec do této sypké směsi pozvolna vmícháme tekutou směs. Promícháme jen zlehka.
  3. Těstem naplníme (asi do tří čtvrtin) papírové muffinové košíčky vyskládané do formy. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 20 až 25 minut. Propečenost ověříme špejlí. Upečené muffiny ozdobíme kávovými zrnky.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.