Většinou dělám koláče s typicky českým ovocem jako jsou jablka, borůvky, meruňky nebo švestky a to tropické používám k přípravě smoothie, freshů nebo salátů. U tohoto koláče jsem ale udělala výjimku a přidala do něj kromě lahodného ananasu i hořko-sladký grep. V kombinaci s vláčným kakaovým těstem chutná znamenitě. Pokud chcete vyzkoušet trochu netradiční recept, pak je tento koláč správnou volbou.
Ingredience
Na 1 zapékací formu 23 x 28 cm
- 3 lžíce kokosového oleje
- 280 g bezlepkové mouky
- 2 lžíce raw kakaového prášku
- 4 vejce
- 165 ml kokosového mléka
- 70 g moučkového cukru
- 3 lžíce ananasové šťávy z kompotu
- 1/2 balení bezlepkového prášku do pečiva
- ananasový kompot bio
- 1 grep
- pečicí papír
Postup
- Rozpuštěný kokosový olej smícháme s moukou. Vejce prošleháme s kokosovým mlékem a ananasovou šťávou a vmícháme do těsta. Přidáme kakaový prášek a moučkový cukr. Dobře promícháme, aby vzniklo hladké, mírně tekuté těsto. Nakonec přimícháme prášek do pečiva.
- Zapékací formu vysteleme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto. Navrch dáme pokrájený grep a ananas.
- Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na asi 70 minut. Poslední půl hodinu pečeme jen zezdola nebo vršek přikryjeme alobalem. Propečenost raději ověříme špejlí.