Čokoládová tropická fantazie

Čokoládová tropická fantazie

Většinou dělám koláče s typicky českým ovocem jako jsou jablka, borůvky, meruňky nebo švestky a to tropické používám k přípravě smoothie, freshů nebo salátů. U tohoto koláče jsem ale udělala výjimku a přidala do něj kromě lahodného ananasu i hořko-sladký grep. V kombinaci s vláčným kakaovým těstem chutná znamenitě. Pokud chcete vyzkoušet trochu netradiční recept, pak je tento koláč správnou volbou.

Ingredience

Na 1 zapékací formu 23 x 28 cm

  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 280 g bezlepkové mouky
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • 4 vejce
  • 165 ml kokosového mléka
  • 70 g moučkového cukru
  • 3 lžíce ananasové šťávy z kompotu
  • 1/2 balení bezlepkového prášku do pečiva
  • ananasový kompot bio
  • 1 grep
  • pečicí papír

Postup

  1. Rozpuštěný kokosový olej smícháme s moukou. Vejce prošleháme s kokosovým mlékem a ananasovou šťávou a vmícháme do těsta. Přidáme kakaový prášek a moučkový cukr. Dobře promícháme, aby vzniklo hladké, mírně tekuté těsto. Nakonec přimícháme prášek do pečiva.
  2. Zapékací formu vysteleme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto. Navrch dáme pokrájený grep a ananas.
  3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na asi 70 minut. Poslední půl hodinu pečeme jen zezdola nebo vršek přikryjeme alobalem. Propečenost raději ověříme špejlí.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.