Čokoládová pěna s malinami

Čokoládová pěna s malinami

Tohle je rychlodezert, který neurazí nikdy nikoho. Je vážně výborný – čokoláda společně s malinami totiž nemá chybu. Připravit ho můžete jako dezert po nedělním obědu, nebo i jako malé pohárky na narozeninovou oslavu.  Pokud nemáte mandlové mléko, nevadí. Nahradit jej můžete klasickým kravským polotučným, sójovým nebo rýžovým.

Ingredience

Na 4 malé porce

  • 100 ml mandlového mléka
  • 50 gramů hořké čokolády s pomerančem
  • 2 lžíce karobového prášku
  • 1 lžíce bezlepkového čokoládového pudingového prášku
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 100 ml bio smetany ke šlehání
  • 150 gramů čerstvých malin
  • citronová kůra na ozdobení

Postup

 

  1. Čokoládu rozlámeme do kastrůlku na malé kousky a smícháme s mlékem a karobovým práškem.
  2. Zahřejeme a vaříme na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Do směsi přidáme pomerančovou kůru a pudingový prášek a necháme vychladnout a lehce zatuhnout.
  4. Pomalu vmícháme smetanu a dáme alespoň na 40 minut do lednice.
  5. Naservírujeme do mističek, ozdobíme rozmačkanými malinami a citronovou kůrou.

zdroj: Karla Pelikánová – Hravě, zdravě, bezlepkově, vydalo nakladatelství Grada



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.