Čokochlebíček s kokosem

Čokochlebíček s kokosem

Každý, kdo alespoň trochu ujíždí na čokoládě, si tento chlebík zamiluje. Já čokoládu měla, mám a vždycky ráda mít budu, proto všechny dezerty s čokoládou naprosto zbožňuju. Jako malá holka jsem milovala klasický pařížský dort, který jsem si dávala snad pokaždé, když jsme s babičkou nebo rodiči vyrazili do cukrárny. Občas jsem ho vyměnila za harlekýna. Tyhle dortíky jsou pro mě dnes ale tabu, proto, když mě popadne chuť na čokoládu, dělám si buď bezlepkové brownies nebo právě tento čokoládový chlebíček, který je navíc vylepšen kokosem.

Ingredience

Na 1 zapékací chlebovou formu (9 x 28 cm)

  • 100 g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 60 g másla
  • 4 vejce
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 2 balení Alpro sójového dezertu (příchuť čokoláda)
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • ½ balení bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
  • pečící papír

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Čokoládu nalámeme na kousky, máslo nakrájíme na menší kostky a obojí vložíme do mísy. Necháme rozpustit ve vodní lázni nebo dáme na teplá kamna.
  3. Do rozpuštěné směsi nasypeme mouku a rozklepneme všechna čtyři vejce a pořádně promícháme metličkou. Přidáme dvě balení čokoládového sójového dezertu a strouhaný kokos a zamícháme. Nakonec vmícháme bezlepkový kypřící prášek do pečiva.
  4. Těsto vlijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme 50 až 60 minut.

 

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.