Kupované ledové čaje jsou většinou plné cukru, tím pádem nejsou moc zdravé, ani ideální pro dodržování správného pitného režimu. Proto si s oblibou dělám nejen domácí limonády, ale také čaje – černé, zelené, ovocné i bylinkové. Jsou osvěžující, chutné a obsahují i spoustu vitaminů a minerálních látek. Jsou skvělé pro zahnání žízně i elegantní alternativou čiré vody.
Ingredience
Na 1 džbán (objem 1l)
- 1 l černého čaje
- 2 citrony
- 1 limetka
- 3 lžíce agávového sirupu
Postup
- Dva sáčky černého čaje zalijeme litrem vroucí vody a necháme vylouhovat. Přidáme agávový sirup a dobře promícháme.
- Do džbánu nalijeme šťávu z jednoho citronu a limetky. Jeden citron nakrájíme na tenké plátky a dáme do džbánu. Vše zalijeme připraveným čajem.
- Dáme na několik hodin vychladit do lednice. Pak nalijeme do sklenic s ledem.