Cibulový quiche s cottage

Cibulový quiche s cottage

Zeleninové a sýrové koláče zbožňuju. Ráda si je dávám k večeři – jsou výbornou a zdravější alternativou klasické obložené housce nebo chlebu. Pokud máte rádi olivy, můžete ke konci pečení, přidat černé vypeckované olivy, a pokud máte hlad jako vlk, posypte cca 10 minut před koncem pečení koláč nastrouhanou goudou nebo ementálem – bude tak sytější.

Ingredience

Na 1 zapékací mísu (20 x 20 cm)

  • 150 gramů čirokové mouky
  • 90 gramů másla
  • 3 vejce
  • 4 červené cibule
  • 200 gramů sýru cottage
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce směsi italských bylinek
  • 3 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce řepkového oleje

Postup

  1. Do hluboké mísy nasypeme mouku a rozměklé máslo. Rukama vypracujeme těsto. Rozklepneme dvě vejce a vmícháme je do těsta.
  2. Těstem vysteleme dno i strany zapékací mísy a propíchneme jej vidličkou, aby se při pečení nezvedalo.
  3. Cibule oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Na pánvi rozehřejeme řepkový olej a cibuli osmahneme. Jakmile začne měknout, přiklepneme jedno vejce. Osolíme, přidáme bylinky a promícháme. Nakonec přimícháme sýr cottage a lněné semínko.
  4. Směs rozprostřeme na těsto a dáme péct do trouby rozehřáté na 170 – 180 °C na asi 40 minut.

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.