Chlebík s nivou a vlašskými ořechy

Chlebík s nivou a vlašskými ořechy

Pokud si potrpíte na slané pečivo, rozhodně vyzkoušejte tento recept na bezlepkový chlebíček.  Není kynutý a ani na něj nepotřebujete domácí pekárnu. Stačí jen dobře promíchat uvedené ingredience, těsto nalít do chlebíčkové formy a šoupnout do trouby. Chuťově ale vážně stojí zato, protože kombinace slané nivy a vlašských ořechů nemá chybu. Chlebíček je výborný jen tak samotný, nebo si ho můžete dát třeba k zeleninovému salátu nebo pečené zelenině. V lednici vám vydrží čerstvý až čtyři dny, nebo ho můžete dát i zamrazit.

Ingredience

Na 1 chlebovou formu (22 x 26 cm)

  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 100 g nivy
  • 150 g bílého jogurtu
  • 80 g rýžové celozrnné mouky
  • 80 g bezlepkové mouky
  • 80 ml vody
  • 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Rozpuštěné máslo smícháme s rýžovou a bezlepkovou moukou a práškem do pečiva. Přidáme obě vejce, jogurt a vodu a dobře promícháme, až vznikne hladké těsto.
  2. Nivu rozdrobíme nebo nakrájíme na malé kousky a společně s nasekanými vlašskými ořechy vmícháme do těsta.
  3. Chlebovou formu vysteleme pečicím papírem a naplníme těstem.
  4. Dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě dalších zhruba 40 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.