Chia chlebík z podmáslí

Chia chlebík z podmáslí

Máte rádi domácí chleby a slané pečivo, ale nechce se vám zadělávat kvásek a čekat desítky minut než těsto vykyne? Přináším vám další jednoduchý a rychlý recept na jedinečný zdravý chlebík, který skvěle chutná. Je plný chia semínek, která jsou bohatým zdrojem antioxidantů, vlákniny, minerálních látek, omega 3 mastných kyselin a bílkovin. Tělu prospívají například tím, že pomáhají udržovat zdravou hladinu cholesterolu v krvi, podporují činnost metabolismu, stabilizují hladinu krevního cukru nebo podporují činnost srdce. Další zdravou surovinou je podmáslí, jehož pravidelná konzumace příznivě ovlivňuje střevní mikroflóru a zpevňuje kosti. Výjimečnou sladko-kyselou chuť pak celému chlebíčku dává datlový balsamický ocet od firmy Bombus energy, který je výborným ochucovadlem mnoha pokrmů jako jsou třeba saláty nebo grilované maso. Použít se dá ovšem i k pečení. Tenhle chlebík je toho důkazem!

Ingredience

Na 1 chlebovou formu (8 x 26 cm)

  • 500 ml podmáslí
  • 120 ml řepkového oleje
  • 220 g bezlepkové mouky
  • 70 g kukuřičné polohrubé mouky
  • 3 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce datlového balsamického octa Bombus energy (koupíte zde)
  • pečicí papír

Postup

  1. V hluboké míse promícháme obě mouky, chia semínka, sůl a prášek do pečiva.
  2. Přilijeme podmáslí a olej a důkladně promícháme do hladkého těsta. Nakonec vmícháme datlový balsamický ocet.
  3. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem.
  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme přibližně 60 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.