Cheesecake s vanilkovým proteinem

Cheesecake s vanilkovým proteinem

Tvarohové koláče patří mezi moje nejoblíbenější. Cheesecaky dělám poměrně často – mám na nich ráda hlavně to, že jsou nenáročné na přípravu a dají se připravit na nespočet různých způsobů. Experimentovat se dá jak s těstem, tak tvarohovými náplněmi. Do této jsem tentokrát přidala proteinový prášek, díky němuž obsahuje koláč ještě více bílkovin. Zároveň náplň i osladí, takže už není potřeba přidávat cukr. Tento cheesecake je tak vynikající svačinou nejen pro sportovce, ale určitě si na něm pochutnají i všichni celiaci a vyznavači zdravé výživy.

Ingredience

Na 1 dortovou formu (ø 26 cm)

Na těsto

  • 70 g másla
  • 40 g kokosového cukru
  • 1,5 hrnku ovesných bezlepkových vloček
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • pečicí papír

Na náplň

  • 400 g ricotty
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 odměrky vanilkového proteinu
  • 2 odměrky karamelového proteinu
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 vejce

Postup

  1. Vločky rozmixujeme nahrubo. Přidáme pokrájené máslo, cukr a mouku a vše rozmixujeme do pevného těsta.
  2. Dortovou formu vysteleme pečicím papírem a vtlačíme do ní těsto. Dáme na hodinu do lednice.
  3. V hluboké míse prošleháme ricottu s tvarohem a vejcem. Přidáme proteinové prášky a mouku a vše dobře prošleháme.
  4. Náplň nalijeme na korpus a povrch uhladíme stěrkou.
  5. Cheesecake pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 60 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.