Tvarohové koláče patří mezi moje nejoblíbenější. Cheesecaky dělám poměrně často – mám na nich ráda hlavně to, že jsou nenáročné na přípravu a dají se připravit na nespočet různých způsobů. Experimentovat se dá jak s těstem, tak tvarohovými náplněmi. Do této jsem tentokrát přidala proteinový prášek, díky němuž obsahuje koláč ještě více bílkovin. Zároveň náplň i osladí, takže už není potřeba přidávat cukr. Tento cheesecake je tak vynikající svačinou nejen pro sportovce, ale určitě si na něm pochutnají i všichni celiaci a vyznavači zdravé výživy.
Ingredience
Na 1 dortovou formu (ø 26 cm)
Na těsto
- 70 g másla
- 40 g kokosového cukru
- 1,5 hrnku ovesných bezlepkových vloček
- 3 lžíce kukuřičné mouky
- pečicí papír
Na náplň
- 400 g ricotty
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 odměrky vanilkového proteinu
- 2 odměrky karamelového proteinu
- 3 lžíce kukuřičné mouky
- 1 vejce
Postup
- Vločky rozmixujeme nahrubo. Přidáme pokrájené máslo, cukr a mouku a vše rozmixujeme do pevného těsta.
- Dortovou formu vysteleme pečicím papírem a vtlačíme do ní těsto. Dáme na hodinu do lednice.
- V hluboké míse prošleháme ricottu s tvarohem a vejcem. Přidáme proteinové prášky a mouku a vše dobře prošleháme.
- Náplň nalijeme na korpus a povrch uhladíme stěrkou.
- Cheesecake pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 60 minut.