Cheesecake s ananasem

Cheesecake s ananasem

Tvarohové dortíky s ovocem jsou výborným dezertem. Jsou lehké a na rozdíl od kynutých koláčů a buchet nezatěžují žaludek, proto potěší hlavně v teplých letních dnech. Připravit je můžete z čerstvého ovoce, nebo, jako v tomto případě, i z kompotovaného. Záleží, co máte momentálně po ruce. 

Ingredience

Na 1 zapékací formu (22 x 22 cm)

Na těsto

  • 200 g jáhlové mouky
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 30 g tmavého třtinového cukru
  • 1 lžíce bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

Na náplň

  • 1 konzerva ananasu (kolečka)
  • 500 g nízkotučného měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 200 ml mandlového mléka

Postup

  1. Jáhlovou mouku nasypeme do hluboké mísy. Přidáme rozměklé na kousky nakrájené máslo, vejce, třtinový cukr a prášek do pečiva a rukama vypracujeme vláčné těsto.
  2. Zapékací formu vymažeme máslem a pak její dno i stěny vysteleme těstem.
  3. Do robotu dáme tvaroh, vejce, vanilkový cukr, javorový sirup, mandlové mléko a čtyři kolečka ananasu a nahrubo umixujeme.
  4. Nalijeme na těsto a navrch dáme zbylá kolečka ananasu. Pečeme v troubě na 170 °C asi 60 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.