Celerové placky s černým sezamem

Celerové placky s černým sezamem

Pokud máte rádi slané sušenky, tyčinky nebo keksy, nebo vám chutnají zeleninové lupínky, pak si rozhodně upečte i tyto celerové placičky. Jsou výborné jen tak samotné třeba jako zobání k vínu, ale můžete si je i obložit sýrem nebo namazat nějakou pomazánkou. Zrovna tak jsou skvělou “přílohou” k zeleninovému salátu nebo dušené zelenině.

Ingredience

Na 14 kusů

  • 200 g jáhlové mouky
  • 80 g pohankových vloček
  • 40 g másla
  • 1/2 bulvy celeru
  • 30 g tvrdého kozího sýru
  • 2 lžíce černého sezamu
  • 2 lžíce konopného proteinového prášku
  • špetka soli
  • pečicí papír

Postup

  1. Celer oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme doměkka. Až trochu vychladne, nastrouháme ho na struhadle nahrubo. Sýr nastrouháme najemno.
  2. V míse promícháme jáhlovou mouku a pohankové vločky. Přidáme rozměklé máslo a nastrouhaný celer a sýr a rukama vypracujeme pružné, pevné těsto. Nakonec přidáme černý sezam, konopný proteinový prášek a špetku soli a rukama těsto ještě krátce prohněteme.
  3. Z těsta tvarujeme oválné placičky (nebo můžete i jiný tvar) a dáváme je vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem.
  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30 až 35 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.