Brambory s rukolou a parmezánem

Brambory s rukolou a parmezánem

Rukola je výtečná listová zelenina, která má specifickou chuť se stopami ořechů. Výborná je čerstvá do salátů – především se cherry rajčaty, černými olivami a mozzarellou, ale můžete ji zpracovat i jinak. Tepelně upravená není tolik štiplavá, přesto dodá pokrmu pomyslnou chuťovou třešinku, takže není třeba už dalšího koření – bohatě stačí špetka soli a pepře. Tento recept je velmi jednoduchý, rychlý a také levný, ale podle mě nemá chybu. Po upečení si ho můžete „oživit“ trochou chilli omáčky.

Ingredience

Na 1 zapékací misku (14 x 14 cm)

  • 3 velké brambory
  • 30 g rukoly
  • 2 vejce
  • 20 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíce másla
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře

Postup

  1. Brambory očistíme, nakrájíme na větší kusy a ve slupce dáme vařit v osolené vodě doměkka. Poté scedíme a ještě horké lehce rozšťoucháme vidličkou.
  2. Přidáme máslo, sůl, pepř, nasekanou rukolu a nastrouhaný parmezán, a promícháme. Nakonec přiklepneme vejce, zamícháme a přendáme do zapékací misky.
  3. Dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C na 30 až 35 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.