Bleskové špagety s rajčaty

Bleskové špagety s rajčaty

Když si žaludek žádá něco teplého, zdravého a dobrého, pak jsou tyhle špagety s rajčatovou omáčkou skvělou volbou. Jsou hotové během několika minut, takže si je stihnete uvařit i ráno před odchodem do práce, abyste měli teplý oběd. Zrovna tak je zvládnete ukuchtit i po příchodu z práce, pokud chcete vydatnější a teplou večeři.

Ingredience

Na 2 porce

  • 200 g syrových špaget z pohanky a quinoy
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 3 měkká rajčata
  • 2 lžíce ostrého kečupu
  • ½ lžičky drhnuté majoránky
  • ½ lžičky soli
  • nať petržele na ozdobení

Postup

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu.
  2. Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a krátce osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme sušený česnek a majoránku a zamícháme. Rajčata nakrájíme na malé kousky a spolu s kečupem dáme na pánev. Osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném plameni asi 15 minut (občas zamícháme).
  3. Těstoviny slijeme, vmícháme do nich lžíci olivového oleje a naporcujeme na talíře.
  4. Přelijeme horkou tomatovou omáčkou a ozdobíme petrželovou natí.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.