Když si žaludek žádá něco teplého, zdravého a dobrého, pak jsou tyhle špagety s rajčatovou omáčkou skvělou volbou. Jsou hotové během několika minut, takže si je stihnete uvařit i ráno před odchodem do práce, abyste měli teplý oběd. Zrovna tak je zvládnete ukuchtit i po příchodu z práce, pokud chcete vydatnější a teplou večeři.
Ingredience
Na 2 porce
- 200 g syrových špaget z pohanky a quinoy
- 1 červená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného česneku
- 3 měkká rajčata
- 2 lžíce ostrého kečupu
- ½ lžičky drhnuté majoránky
- ½ lžičky soli
- nať petržele na ozdobení
Postup
- Těstoviny uvaříme podle návodu.
- Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a krátce osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme sušený česnek a majoránku a zamícháme. Rajčata nakrájíme na malé kousky a spolu s kečupem dáme na pánev. Osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném plameni asi 15 minut (občas zamícháme).
- Těstoviny slijeme, vmícháme do nich lžíci olivového oleje a naporcujeme na talíře.
- Přelijeme horkou tomatovou omáčkou a ozdobíme petrželovou natí.