Bezlepkový proteinový kakaový koláč s lesními plody

Bezlepkový proteinový kakaový koláč s lesními plody

Jestli patříte mezi milovníky brownies, pak je pro vás tento dezert jako stvořený. Je mazlavý, hutný, vláčný a díky lesnímu ovoci taky šťavnatý. Spojení kakaa s malinami, rybízem, ostružinami a borůvkami prostě nemá chybu. Navíc je moučník dělaný z pohankové a bezlepkové mouky, takže je bezpečný i pro celiaky, a také obsahuje proteinový prášek, tudíž je super svačinou i pro sportovce.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 26 cm)

  • 120 g Hery
  • 1 vejce
  • 200 ml kefíru
  • 60 g kokosového cukru
  • 50 g pohankové mouky
  • 160 g bezlepkové mouky
  • 10 g holandského kakaa
  • 30 g proteinového prášku Nutrend (čokoláda-kakao)
  • 150 g lesního ovoce (čerstvé nebo mražené)
  • pečicí papír

Postup

  1. Heru rozpustíme, a až mírně vychladne, vmícháme k ní kokosový cukr.
  2. Obě mouky, kakao a proteinový prášek promícháme, a pak na střídačku s kefírem a vejcem přimícháme k rostlinnému tuku s cukrem. Nakonec zlehka vmícháme ovoce.
  3. Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme těstem.
  4. Koláč pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.