Banánový koláč a arašídovým máslem

Banánový koláč a arašídovým máslem

Tento koláč je skvělou alternativou proteinových a energetických tyčinek, například jako svačina do práce, nebo po sportovním tréninku. Kromě proteinového prášku totiž obsahuje stoprocentní arašídové máslo, které je hodnotným zdrojem bílkovin, nenasycených rostlinných tuků, vitaminů skupiny B a vitaminu E, a dále pak banány, které obsahují draslík a hořčík, jež je důležitý pro správnou činnost nervové soustavy a také zabraňuje bolestem svalů a svalovým křečím. Jeho příprava vám zabere jen pár minut. Po vychladnutí ho skladujte v uzavřené nádobě v lednici, kde vydrží čtyři až pět dní.

Ingredience

Na 1 vyšší plech (20 x 18 cm)

  • 200 g arašídového másla
  • 40 g másla
  • 2 velké banány
  • 2 vejce
  • 80 g bezlepkové mouky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 50 g proteinového prášku (příchuť karamel)
  • 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Banány oloupeme, nakrájíme na menší kusy a vložíme do robotu. Přidáme arašídové máslo i klasické máslo a rozmixujeme do hladkého krému.
  2. Vajíčka rozšleháme vidličkou a přidáme do těsta. Pak přidáme mouku, cukr a proteinový prášek. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme prášek do pečiva.
  3. Těsto nalijeme do vyššího plechu nebo formy vystlané pečicím papírem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 až 55 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.