Banánové “nanuky” v čokoládě

Banánové “nanuky” v čokoládě

Banánové jednohubky máčené v čokoládě jsou úžasné, když chystáte nějakou párty a chcete, aby na ní byly i nějaké zdravé mlsky. Jsou atraktivní na pohled a chutnají znamenitě. Po namočení v čokoládě je můžete obalit i třeba ve strouhaném kokosu, slunečnicových semínkách nebo nadrobno nasekaných oříšcích.

Ingredience

16 kusů

  • 4 banány
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • čokoládové zdobení
  • špejle nebo nanuková dřívka

Postup

  1. Banány oloupeme a každý banán nakrájíme na čtyři stejné dílky. Každý kousek napíchneme na špejli.
  2. Smetanu nalijeme do rendlíku a přivedeme k varu. Čokoládu nalámeme na kousky, dáme do mísy a přelijeme horkou smetanou. Za stálého míchání počkáme, až se čokoláda zcela rozpustí.
  3. V čokoládě namáčíme banány na špejli a ihned je obalíme v čokoládových hoblinkách. Počkáme, až vše dobře zatuhne a pak podáváme.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.