Avokádové brownies se stopami pomeranče

Avokádové brownies se stopami pomeranče

Kdo by neznal brownies – čokoládovou dobrotu, která se doslova rozplývá na jazyku. Pokud jde o mě, jsou brownies jedním z mých nejoblíbenějších moučníků, a to hlavně proto, že se dají udělat na mnoho způsobů. Na mém webu najdete třeba varianty s červenou řepou, fazolemi, dýní, malinami nebo kokosem. S avokádem jsem je zkoušela poprvé a s výsledkem jsem moc spokojená. Navíc jsem do těsta přidala ještě proteinový prášek, takže obsahují i větší množství bílkovin důležitých pro budování svalové hmoty. Také jsem nepoužila klasickou hořkou čokoládu, ale tu s nastrouhanou pomerančovou kůrou, díky které mají brownies jedinečnou chuť i vůni. Pokud tedy použijete pouze hořkou čokoládu, doporučuji přidat asi lžičkou strouhané pomerančové kůry.

Ingredience

Na 1 formu (24 x 24 cm)

  • 100 g hořké čokolády Lindt s mandlemi a pomerančem
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 1 balení Skyr natur
  • 40 g strouhaného sušeného kokosu
  • 80 g bezlepkové směsi na koláče
  • 1 zralé avokádo
  • 2 odměrky proteinového prášku (banánová příchuť)
  • 1 lžička jedlé sody
  • pečicí papír

Postup

  1. Čokoládu rozlámeme na kousky, máslo nakrájíme a oboje rozpustíme v hrnci s nepřilnavým dnem.
  2. Až směs trochu vychladne, vmícháme do ní kokos a bezlepkovou směs na koláče. Pak přidáme Skyr a metličkou rozšlehaná vejce. Vše dobře promícháme do hustšího hladkého těsta.
  3. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a rozmačkáme vidličkou. Přimícháme do těsta a nakonec přidáme proteinový prášek a jedlou sodu. Dobře promícháme.
  4. Formu vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 až 35 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.