Ananasový koláč z tvarohového těsta s kokosovou drobenkou

Ananasový koláč z tvarohového těsta s kokosovou drobenkou

Pokud máte rádi exotické ovoce a vůni a chuť kokosu, pak vás tento recept na bezlepkový ananasový koláč určitě nadchne. Díky tvarohovému těstu je pěkně vláčný a “mokrý”, takže “nedrhne” v krku. Pokud byste chtěli vyzkoušet jeho jinou variantu, je to snadné – místo kokosové drobenky jej můžete posypat ořechovou (stačí strouhaný kokos nahradit nahrubo mletými vlašskými ořechy), zrovna tak do části těsta můžete přimíchat kakao a rázem z něj máte výbornou mramorovou buchtu.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 500 g měkkého polotučného tvarohu
  • 60 ml řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 80 g kukuřičné mouky
  • 40 g ovesné bezlepkové mouky
  • 80 ml ananasové kompotové šťávy
  • 1/2 balení bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 ananasový kompot
  • strouhaný kokos, třtinový cukr, kukuřičná polohrubá mouka a máslo na drobenku
  • pečicí papír

Postup

  1. Tvaroh, olej a vejce krátce prošleháme. Do směsi vmícháme obě mouky, cukr a prášek do pečiva. Nakonec přidáme ananasovou šťávu a vymícháme hladké těsto.
  2. Těsto nalijeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem a navrch dáme slité kousky ananasu.
  3. Z kokosu, cukru, mouky a rozměklého másla vypracujeme drobenku a tou posypeme koláč.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 60 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.